Verkeer
Stuur appje
Zoek
Enschede Lights Up 2023
Enschede Lights Up 2023
Evenement
Enschede Lights Up 2023
Lichtbelevenis

Van de Klokkenplas tot de Jacobuskerk en van het Wilminktheater tot de Oude Markt: de Enschedese binnenstad wordt versierd met bewegend licht, lichtgevende kunst, straattheater en interactieve projectie. Met het thema 'Here and Now' vertellen de projecten met verschillende lichttechnieken iets over de locatie, omgeving of het gebouw en hun gebruikers.

Enschede
t/m 17 dec
17:00

Vorig jaar bezochten ongeveer 20.000 mensen de eerste editie van het lichtfestival. Door dat succes wordt Enschede Lights Up dit jaar verder aangevuld met straattheater, eetkraampjes en een kerstmarkt met korte voorstellingen. 

Door verschillende wandelroutes te volgen, komen bezoekers van de lichtbelevenis terecht bij karakteristieke panden met lichtshows, projecties, lichtgevende composities of andere kunstwerken. 

Er wordt samengewerkt met aanstormend talent: studenten van Saxion en ArtEZ slaan de handen ineen voor op maat gemaakte technologische composities. Ook van de samenwerking met het Wilminktheater wordt dit jaar weer gebruik gemaakt. Zij verzorgen lichtshows met liedjes en teksten van theatermakers en dichters.

Nieuw dit jaar is de stop bij het pand van Snelder Zijlstra aan het Hoedemakerplein. Dat pand is een voormalig bankgebouw van de Nederlandse Bank. Tijdens Enschede Lights Up wordt een bankroof getoond op de gevel - die nooit heeft plaatsgevonden - waar de bezoeker onderdeel van kan uitmaken.

Route

Het startpunt van de wandelroute is de Tourist Info aan de Langestraat 41 in Enschede. Van 14 tot en met 17 december kunnen bezoekers daar van 17.00 tot 22.00 uur het routeboekje gratis afhalen.

wanneer?

De route kan iedere dag tussen 17.00 en 22.00 uur gelopen worden

waar?

prijs

Gratis