Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kom vallende sterrenkijken bij de sterrenwacht in Lattrop.
Kom vallende sterrenkijken bij de sterrenwacht in Lattrop.
Evenement
Kom vallende sterrenkijken bij de sterrenwacht in Lattrop.
Sterrenwacht Cosmos

Sterrenwacht Cosmos in Lattrop bij Denekamp maakt er op vrijdagavond 11 augustus en zaterdagavond 12 augustus weer een feest voor jong en oud van.

Lattrop
t/m 13 aug
21:30

Maak je klaar voor een episch hemels spektakel! In de nachten van vrijdag 11 augustus op zaterdag 12 augustus en van zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus staat er een buitengewone meteorenregen op het programma. Bereid je voor op de Perseïden, een zwerm vallende sterren vernoemd naar het sterrenbeeld waaruit ze lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de meest bekende en adembenemende meteorenzwerm. Vooral dankzij de warme zomernachten is het een waar genot om naar deze vallende sterren te kijken. Dit jaar zijn er extra veel vallende sterren te bewonderen, omdat er geen maanlicht is.

Wat staat je te wachten?

Vanaf 22.30 uur zijn de eerste meteoren te zien. De sterrenwacht zal buiten op het speciale waarneemterras volop ruimte bieden om van de meteoren te genieten. Dus neem een stoeltje, dekentje of matje mee, zodat je comfortabel omhoog kunt kijken.

Het kijken naar vallende sterren is een geweldige ervaring voor jong en oud. Het aantal meteoren is niet zo belangrijk, kinderen vinden zelfs één vallende ster al heel bijzonder. Het gejuich zal zeker weerklinken bij het zien van een vallende ster. Samen in een groep kijken maakt het natuurlijk nog leuker, en dat kan bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, de Cosmos Sterrenwacht.

Om meer te leren over vallende sterren is er een presentatie over dit fenomeen. Bovendien is het planetarium geopend met een voorstelling over de actuele sterrenhemel. De sterrenwacht is op beide avonden om 21.30 uur geopend. Het is handig vooraf tickets te kopen via www.sterrenwachtcosmos.nl want vol = vol!

wanneer?

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus

prijs

AVOND ENTREEPRIJS: VANAF 18 JAAR € 12,50- T/M 17 JAAR € 10,- T/M 4 JAAR GRATIS