Verkeer
Stuur appje
Zoek
Tentoonstelling 'Compu Compo': analoge foto's worden nieuwe digitale beelden
Tentoonstelling 'Compu Compo': analoge foto's worden nieuwe digitale beelden
Tentoonstelling
Tentoonstelling 'Compu Compo': analoge foto's worden nieuwe digitale beelden

Anna Pisula-Mandziej gebruikt haar analoge foto's als ingrediënten voor nieuwe computercomposities. De tentoonstelling Compu Compo is van woensdag 10 mei tot en met vrijdag 16 juni te bekijken in de Enschedese Fotogalerij Objektief.

Enschede
t/m 17 jun
16:00

32 jaar lang heeft ze gefocust op analoge zwart-wit en kleurenfotografie, maar tegenwoordig maakt ze digitaal nieuwe creaties. Fotograaf, grafisch ontwerper en illustrator Anna Pisula-Mandziej schoot beelden over de hele wereld van steden en dorpen, architectuur, mensen en de natuur. Wanneer ze beperkt werd in het reizen door het coronavirus, ging ze aan de slag met computerprogramma’s en stak haar beelden in een nieuw jasje.

Computercomposities

De naam van de tentoonstelling 'Compu Compo' is niet zomaar bedacht, ze maakte namelijk zogeheten computercomposities. De beelden die ze digitaal creëerde, waren altijd eerder geschoten foto's. Door deze manier van werken werd Anna 'de computerschilder' genoemd.

Tentoonstelling

Anna Pisula-Mandziej heeft gestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie. Daarna is ze bekend geworden door haar artistiek creatieve werken. Ze heeft publicaties en tentoonstellingen geopend in negen verschillende landen. Zowel openbare- als privé-verzamelingen zijn te zien in onder andere deze musea: Musée de l'Elysée in Lausanne, National Museum in Wroclaw, Museum of Art in Kawasaki, Musée de la Photographie in Charleroi, Museum of History of Photography in Krakau en in de Nationale Bibliotheek van Frankrijk in Parijs.

Opening

Op zondagmiddag 7 mei om 16.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door Jan A.G. Geelen, de voorzitter van Fotogalerie Objektief. 

wanneer?

07 mei 16:00

prijs

Gratis