Enschede

Winkelcentrum Bothoven in Enschede krijgt dankzij nieuwe Jumbo opnieuw smoel

In rap tempo is de Emté aan de Lage Bothofstraat omgebouwd tot Jumbo. Met de nieuwe winkel is een grote stap gezet in de facelift van winkelcentrum De Bothoven. Aldi gaat zich hier ook vestigen.

426092 bothoven 2
Amper zes weken geleden bood winkelcentrum De Bothoven nog een verwaarloosde indruk. Supermarkt Emté sleet er haar laatste dagen, in afwachting van de overname door Jumbo. Emté had eerder nog plannen om de huisstijl te veranderen in de nieuwste formule met antracietgrijs, maar kort daarna werd bekend dat de keten was verkocht. De rij afvalcontainers op de parkeerplaats maakte het beeld van verval er niet beter op. Altijd lag troep naast de bakken.

Met de sluiting van Emté is de bonte groen-gele huisstijl van de supermarkt verdwenen. Antracietgrijs is de buitenkant wel geworden, want ook Jumbo koos voor deze kleur.

Aldi
Als alles probleemloos verloopt wordt dat straks aangevuld met blauw-wit, want Aldi heeft ook een huurcontract getekend. De vergunning is al aangevraagd en kan medio augustus onherroepelijk worden.

De verbouwing tot Jumbo is razend snel ter hand genomen. Al tijdens de laatste weken als Emté werd met de voorbereidingen begonnen. Toen Emté vertrok, kon de bouw beginnen en verschoot de gevel snel van kleur. Binnen zes weken kon Jumbo eergisteren de deuren openen.

De ingang van de winkel is verplaatst richting de voormalige weverij van textielfabriek Van Heek waarin dierenspeciaalzaak Jumper nu anderhalf jaar zit. De plek waar Jumper eerder naast Emté zat, is gesloopt. Hier zijn parkeerplaatsen gekomen.

Mix van details uit textielhistorie
Wie nu vanaf de Oliemolensingel naar het complex kijkt, ziet een mix van authentieke details uit de Enschedese textielhistorie en hedendaagse bouwkundige stijlen. Het is geen verzameling meer van âaan elkaar geplakteâ gebouwen uit verschillende periodes, maar een architectonische eenheid geworden.

Klaar is het nog niet. Zo wordt er nog een doorgang gemaakt tussen de voormalige textielweverij waarin Jumper zit, en de Jumbo. Daarboven komt een verdieping met twaalf wooneenheden in het hogere segment.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.