Enschede

Voormalig bankgebouw in Enschede klaar voor eerste bewoners

Het voormalige ABN Amro-complex aan de Oldenzaalsestraat is klaar om zijn nieuwe bewoners te ontvangen.

413443 bank72
De laatste sleutel van Bank72, het wooncomplex met 27 luxe appartementen, is vrijdag overhandigd. Met de oplevering aan de toekomstige bewoners, heeft het voormalige bankgebouw definitief een tweede leven gekregen.

Investeerder en ontwikkelaar Koopman Vastgoed uit Tubbergen kocht het typische jaren 70-gebouw tegenover De Klanderij in 2015. Dat stond toen al vele jaren leeg. De oplevering heeft al met al dus bijna vier jaar geduurd. De vertraging kwam doordat Koopman bijna anderhalf jaar onderhandelingen heeft gevoerd met de beoogde exploitant, zorgorganisatie InteraktContour. Die wilde hier zorgappartementen. De onderhandelingen liepen in december 2016 om financiële redenen stuk.

Transformatie
Daarop werd het oorspronkelijke plan van koopappartementen voor particulieren weer opgepakt. De gemeente stond daar achter, de buurt was blij met de transformatie van leegstaand kantoorpand tot luxe en duurzaam wooncomplex, dat is aangesloten op de restwarmte van afvalverwerker Twence. Het wooncomplex is gebaseerd op de bestaande fundatie, casco, gevels en trappenhuizen.

Hugo Koopman kijkt tevreden terug op het project. Het heeft het rendement opgeleverd waar de projectontwikkelaar op had gehoopt. "We hebben het in een goede tijd gekocht, toen de markt slap was en het gebouw al vele jaren leeg stond. En toen we de appartementen in maart vorig jaar in de verkoop deden, was de woningmarkt juist heel goed.

De appartementen in hartje binnenstad, met parkeergelegenheid op eigen terrein, zijn in een mum van tijd verkocht. De prijzen lagen tussen de 250.000 en 320.000 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Koopman Vastgoed