Enschede
Video

Blikseminslag op voetbalveld in Enschede: één persoon naar ziekenhuis, 'veel hoofdpijn' bij omstanders

Tijdens een onweersbui die over Enschede heen trok is donderdagavond de bliksem ingeslagen op het sportpark aan de Geessinkweg. De bliksem is ingeslagen bij de velden van Victoria'28 en FC Aramea.

Beelden: News United/Dennis Bakker

Een ooggetuige weet te melden dat er op het moment van de inslag, rond 20.40 uur nog voetballers aan het trainen waren. "Het onweer leek nog kilometers ver weg en ineens sloeg het in op de velden. De klap was in de hele omgeving te voelen", aldus de ooggetuige.

Lees verder onder de afbeelding

Bliksem victoria Dennis Bakker
Behalve ambulances rukten ook meerdere politiewagens en een brandweerwagen uit na de blikseminslag. © News United/Dennis Bakker

'Ingeslagen in lichtmast'

De bliksem zou zijn ingeslagen in een lichtmast langs het sportcomplex. Meerdere teams waren aan het trainen toen de bliksem insloeg. Naast Victoria '28 traint ook FC Aramea op de velden.

"Er is veel paniek en er zijn drie ambulances", aldus de ooggetuige. "De jongen die naar het ziekenhuis is gebracht, is aanspreekbaar. "Andere mensen hebben last van hun spieren, hoofdpijn en tintelingen in hun benen. Je voelde het direct toen de bliksem insloeg."

Mensen met klachten krijgen instructies

"Iedereen wordt gevraagd om weg te blijven en naar binnen te gaan", zegt de getuige. "Verder krijgen we instructies over hoe je met de effecten moet omgaan, omdat meerdere mensen last hebben."

Op dit moment zijn drie ambulances bij de club aan de Geesinkweg. De brandweer is opgeroepen ter assistentie. Dit bericht wordt aangevuld als we updates hebben.

Blikseminslag victoria Julian Vriend
Ambulances © 1Twente
Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.