Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Demonstratie tegen moskee in Enschede uitgesteld

432617 rechts verzet

De demonstratie met protestmars tegen de beoogde moskee op Het Diekman in Enschede, die aankomende zaterdag zou plaatshebben, gaat niet door.

Protestbeweging Rechts in Verzet en de gemeente Enschede zijn er met elkaar niet uitgekomen wat betreft de route van de mars. De initiatiefnemer heeft de demonstratie daarop ingetrokken en een nieuwe melding gedaan voor zaterdag 26 oktober.

Verkeersdruk te hoog
Rechts in Verzet was aanvankelijk van plan om tijdens een protestmars in ieder geval het beoogde moskeeterrein op de hoek Kuipersdijk/Wethouder Beversstraat en een bestaande moskee (Atjehstraat of Ledeboerstraat) aan te doen. De gemeente wilde daar niet aan meewerken, omdat onder meer de verkeerssituatie in Enschede dat niet toelaat door de vele wegwerkzaamheden.

De verkeersdruk is nu zo hoog, dat we op een zaterdag niet de Kuipersdijk twee keer over in zijn geheel kunnen missen , aldus gemeentewoordvoerder Ton Kamp. Er is een alternatieve route voorgesteld (een rondje Ledeboerstraat, Brinkstraat, Spelbergsweg, Kuipersdijk).

Spandoeken
Maar daar kon Rechts in Verzet zich niet in vinden. De rechtse groepering plaatste daarom vorige maand uit onvrede spandoeken bij het gemeentehuis.

Inmiddels is de melding van de demonstratie ingetrokken en opnieuw ingediend voor 26 oktober. Als het plan precies hetzelfde is als het eerste plan zal het weer niet kunnen. De verkeerssituatie in Enschede is namelijk niet veranderd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rechts in Verzet
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.