Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese advocaat zwaargewond na beschieting vanuit rijdende auto

439710 poliitie 3

Een advocaat uit Enschede is woensdagochtend beschoten op de LossersestraÃe in Gronau, vlak over de grens bij Glane. Het slachtoffer liep op straat, toen hij vanuit een rijdende auto werd beschoten. De Enschedeër raakte zwaargewond.

Rutger Borgerink & Frank Timmers | Tubantia

Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man was aanspreekbaar. De Duitse politie gaat uit van een gerichte actie tegen de advocaat. Er moet een relatie tussen dader en slachtoffer zijn , aldus een woordvoerder de politie.

Ernstig bedreigd
De neergeschoten advocaat trad veel op als curator in faillissementen en werd volgens betrouwbare bronnen al geruime tijd ernstig bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging.

Een getuige laat weten drie schoten te hebben gehoord. We zoeken met man en macht naar de vluchtauto , meldt een woordvoerder van de Duitse politie. Het gaat om een witte auto met Nederlands kenteken. De schietpartij gebeurde op enkele honderden meters over de grens bij Glane, aan de LossersestraÃe.

Vesten

De grens bij Glane is afgesloten door de Nederlandse politie. De politie draagt kogelwerende vesten. De politie is op zoek naar een witte auto met een Nederlands kenteken. In de wagen zouden meerdere personen zitten. Zowel de Nederlandse als de Duitse politie zijn een grote zoektocht gestart.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.