Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wie haalt de troep afval weg uit Glanerbrug?

444365 jdb

Afval trekt afval aan. Aan de Ouverturestraat in Glanerbrug wordt daarmee geoefend. Er ligt al maanden een groeiende stapel grof vuil, die ooit begon als een eenzame lege aanhanger. Haalt iemand die rotzooi ooit nog op?

Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Jaap de Bot stoort zich mateloos aan de uitdijende afvalberg aan de Ouverturestraat. Dit ligt er al twee maanden en het wordt steeds erger. Kijk, sinds gisteren ligt er een bed bij , zegt hij.

Eerst was het alleen de aanhanger. De Bot nam contact op met Twente Milieu maar dat leidde tot niks. Helaas is het niet mogelijk de aanhanger op deze wijze op te halen , was het antwoord per mail. Niet op deze wijze, hoe dan? De Bot nam contact op met de politie. Daar heeft hij nu, twee weken later, alleen een ontvangstbevestiging van gekregen, verder niks. Het verpest het aanzien van de buurt , vindt een teleurgestelde De Bot. Ik kan nu alleen nog naar de gemeente.

Haal deze kar weg
Daar had hij eigenlijk direct al moeten zijn, zo blijkt. Twente Milieu kan de rommel niet ophalen omdat de afdeling handhaving van de gemeente ermee aan de slag is. De aanhanger mag daar namelijk helemaal niet staan. Daarom zitten er sinds eind november ook oranje stickers op die de eigenaar waarschuwen: haal deze kar weg, anders doet de gemeente het.

Je mag een aanhanger maar drie dagen langs de weg laten staan. Als hij er langer staat en er komt een klacht, dan gaan wij kijken , zegt gemeentewoordvoerder Angèle Scholtes. Dat is hier dus gebeurd. Er zit geen kenteken op hè? Anders hadden we de eigenaar opgezocht.

Als het wagentje er op 18 december nog staat, wordt hij weggehaald. Daarna gaat hij twaalf weken in de opslag. In die periode kan hij alsnog opgehaald worden, maar dan moet de eigenaar wel de kosten betalen. Gebeurt dat niet, dan wordt hij vernietigd of verkocht, als dat de moeite nog waard is.

Illegale dump

De rommel die achterblijft is op dat moment weer gewone gedumpte troep geworden en dan komt Twente Milieu het alsnog ophalen, zegt woordvoerder Annemiek Prinsen.

Er loopt nu een handhavingsprocedure en dan kunnen wij niks. Als die aanhanger weg is, is het illegale afvaldump. Dan kunnen wij het wel ophalen. De beste plek om je beklag te doen over zwerfafval blijft toch Twente Milieu. En als er zwerfaanhangers tussen staan, kan je die melden bij de gemeente, zegt Scholtes. Dan komt het goed, ook al duurt het soms even. De berg troep aan de Ouverturestraat heeft nog een paar dagen tijd om verder te groeien.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Jaap de Bot
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.