Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Voorpremière €˜De Beentjes Van Sint-Hildegard €™ in Enschede na een week vrijwel uitverkocht

445638 Robin Hilberink

De exclusieve Twentse voorpremière van speelfilm De Beentjes Van Sint-Hildegard bij Kinepolis Enschede is nagenoeg uitverkocht. Vrijwel alle beschikbare kaarten zijn in een week tijd uitverkocht. Bij de première zijn regisseur Johan Nijenhuis en hoofdrolspelers Herman Finkers en Johanna ter Steege zelf aanwezig.

Michel van Ballegooij | Tubantia

Op woensdag 12 februari wordt de Twentse film voor het eerst in de bioscoop gedraaid. Vanwege de populariteit van de film had Kinepolis Enschede al zes zalen beschikbaar gesteld, maar hier is nu een zevende zaal aan toegevoegd. Deze tickets zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Kaarten voor de bijzondere voorpremière zijn te koop via de website van Kinepolis. Bezoekers worden ontvangen met een hapje en drankje.

Acteurs
De Beentjes Van Sint-Hildegard is de eerste Twentse bioscoopfilm die vanaf 13 februari in heel Nederland wordt gedraaid. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

De film moet landelijk gaan scoren en wordt dan ook ondertiteld. De Beentjes is een hervertelling van een Tsjechische film over Gedda (gespeeld door Johanna ter Steege) die ongelooflijk veel houdt van haar man Jan (Herman Finkers). Ze houdt zóveel van hem, dat hij het er benauwd wat krijgt. Als Jan naar een verpleeghuis moet omdat hij vroeg dement wordt, neemt hun leven een nieuwe wending.

De crew bestaat volledig uit Twents sprekende acteurs. Maar het eerste doel is overigens niet een Twentse film te maken, maar een goede film die landelijk werkt , zei regisseur Johan Nijenhuis eerder.

Vorige maand werd de trailer van de Twentse bioscoopfilm De Beentjes van Sint-Hildegard gelanceerd. Bekijk de video hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.