Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bij FC Twente is het venster geopend: €˜We zijn minder krampachtig €™

446463 grolschveste 3

In de wintertrainingskampen kun je een seizoen niet winnen. Wel verliezen, zo weten alle betrokkenen die twee jaar geleden al bij FC Twente rondliepen. Dat nooit meer, zo beseft de Enschedese eredivisionist, die ondanks de slechte resultaten van de laatste maanden niet in de verkramping schiet.

Leon ten Voorde | Tubantia

Het was een veelzeggende vraag van een supporter op het vliegveld, twee jaar geleden vlak voor vertrek naar Nederland. ,,Is er de afgelopen week eigenlijk wel eens gelachen? . De rest van de aanwezigen deden er het zwijgen toe. Iedereen was blij dat hij naar huis kon na een week waarin de sfeer onder trainer Gertjan Verbeek meer dan ijzig was. Van de gewenste nieuwe frisse doorstart kwam destijds niets terecht. Als de spelers in de lobby een praatje met een journalist wilden maken, keken ze eerst schichtig over de schouder of er niemand meekeek. De spanning was die dagen om te snijden en met de wijsheid van achteraf is het wel duidelijk dat FC Twente in die eerste week in Spanje eigenlijk al gedegradeerd was. ,,Het was niet de gezelligste week van het jaar", kijkt woordvoerder Richard Peters terug. ,,Nou gaat het om op een trainingskamp ook niet op de gezelligheid, er moet vooral goed gewerkt worden, maar het sloeg toen naar de verkeerde kant door.

Uit hotel gezet
Clubs zijn lang niet altijd gecharmeerd van pottenkijkers. Waar clubs als Ajax en Feyenoord maar een fotomoment in een week toestaan en De Graafschap-trainer Mike Snoei afgelopen weekend nog een journalist uit het hotel liet zetten, is die angstcultuur bij FC Twente tegenwoordig wel verdwenen. Het venster, dat in de gloriejaren vaak dichtzat, is geopend. ,,Het is veel minder krampachtig geworden", zegt Peters. ,,Als je van te voren goede afspraken met elkaar maakt en duidelijkheid creëert, is er voor journalisten en supporters veel mogelijk. Dat jaartje in de eerste divisie heeft ons op een goede manier wel nederig gemaakt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.