Enschede

Alvast groot onderhoud velden Enschede om straks weer eerder te kunnen sporten

Ook al wordt er niet gesport, het gras op de velden groeit gewoon door. Medewerkers van Sportaal doen nu alvast groot onderhoud zodat er straks weer eerder gesport kan worden.

Bert Hellegers | Tubantia

Sportaal is verantwoordelijk voor het regulier onderhoud en beheer van praktisch alle sportvelden en sporthallen in Enschede. Aangezien sporten in groepsverband voorlopig niet mogelijk is, heeft Sportaal besloten het groot onderhoud naar voren te halen.

Competitie
âNormaal beginnen we na de reguliere competitie vanaf 1 mei met groot onderhoud van de trainingsvelden. Nu de velden niet worden gebruikt hebben wij besloten om dat eerder te doen. Op deze manier kan er ook weer eerder worden gesportâ, zegt teamleider buitensport Tonnie Doek.

RichtlijnenDe buitensportmedewerkers werken, conform de richtlijnen van het RivM, alleen. Ze maaien, maken de ondergronden gelijk, verticuteren en zaaien bij op kale plekken. âOmdat we een maand eerder aan deze werkzaamheden beginnen, kunnen verenigingen naar verwachting ook een maand eerder weer deze velden op.â

Dat betekent dat trainingen vanaf 1 juli kunnen worden hervat in plaats van 1 augustus. âNatuurlijk op voorwaarde dat de Rijksoverheid dit toelaatâ, aldus Doek. âVerenigingen moeten zelf wel voor beregening zorgen en dan is de kwaliteit van de velden weer snel goed.â

Inkomsten
Directeur Bas Morsink van Sportaal gaf vorige week aan dat van opschorten van huur of stopzetten van contracten vooralsnog geen sprake is. âOmdat we zelf ook niet weten hoe het allemaal zal lopenâ, reageerde hij op vragen van voetbalclubs naar aanleiding van de mededeling van de KNVB dat de competities erop zitten. Dat betekent voor veel clubs een derving van de kantine-inkomsten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Sportaal