Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Monique van Doorn-Jansen: €˜Schilderen leidt je gedachten af van je angsten €™

457188 schilderij

Monique van Doorn-Jansen raadt het iedereen aan: wees creatief in deze rare tijd. Omdat ik denk dat het je gedachten af kan leiden van je angsten.

Mandy de Jong | Tubantia

En ze kan het weten. Tien jaar geleden kreeg de Enschedese de diagnose borstkanker. Ik heb toen veel steun en rust gevonden in het schilderen. Intuïtief schilderen noemt ze haar manier van werken. Het gaat niet om hoe mooi en perfect het resultaat is, het gaat om inzicht. Alles kan en alles is goed. Geïnspireerd door de coronacrisis maakte ze met zwart, wit en goud verf het kunstwerk Gouden Storm .

Nomaden
Sinds 1989 reist ze met haar man Gijsbert en hun twee kinderen de hele wereld over. Van de Verenigde Staten en Curaçao tot Spanje en Taiwan. Het werk van Gijsbert brengt het gezin overal. Als nomaden hadden we al weer moeten rondzwerven , zegt ze. Maar in plaats van wonen en werken op Curacao zitten ze nu vast in Bad Boekelo. En dat is in deze situatie de beste plek, omdat mijn ouders in Enschede wonen. Nu schildert ze in alle rust in de tuin van Bad Boekelo. Dan krijg ik meer ruimte in m n hoofd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Monique van Doorn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.