Twente
Video

1Twente Vandaag niet meer weg te denken bij omroep 1Twente

Het is een felicitatie waard. Het dagelijkse live-programma van 1Twente bestaat op kop af een jaar. We maakten met elkaar zo’n 250 uitzendingen en zagen 1Twente Vandaag uitgroeien tot anker van de omroep. We maakten een compilatie met een aantal hoogtepunten.

Vaste gast

De behoefte bestond vorig na het afkondigen van de eerste lockdown die op 16 maart begon om een coronajournaal te maken. Er werd niet gedraald, op de zestiende werd het besluit genomen en op de zeventiende maakte de omroep de eerste uitzending.

Burgemeester Onno van Veldhuizen werd vanaf de eerste dag zo’n beetje een vaste gast die de Enschedeërs trouw informeerde over de stand van zaken in zijn stad en in Twente. Vanaf dat moment trok een bonte stoer van Enschedeërs, Hengeloërs en andere Twentenaren voorbij om hun coronaverhalen te vertellen en te laten zien.

Jan de baardagaam

Er werd in ons programma muziek gemaakt, er werden gedichten voorgedragen en columns voorgelezen. We maakten kennis met een oehoe, Jan de baardagaam, maakten specials over de lintjesregen, dodenherdenking, bevrijdingsdag en de herdenking vuurwerkramp en onderzochten het armoedeprobleem van Enschede.

Van lieverlee veranderde het programma van karakter. In de eerste maanden ging het over corona, maar verderop in het jaar kregen het nieuws uit Enschede, Hengelo en Twente en de onderzoeksprojecten van de omroep een groter aandeel en veranderde de naam in 1Twente Vandaag


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.