Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Studenten kiezen niet meer voor bestuursjaar: doek dreigt te vallen voor Stukafest in Enschede

459739 845776

Stukafest, het Studenten Kamer Festival dat jaarlijks in februari plaatsvindt, dreigt voor de eeuwigheid voor Enschede verloren te gaan. Studenten zijn momenteel zo onzeker over hun nabije toekomst, dat ze niet voor een bestuursjaar durven te kiezen.

Marjon Kok | Tubantia

Waarom zou je in het bestuur van een festival gaan zitten als je denkt dat het toch niet doorgaat? Zo redeneren veel studenten momenteel, zegt Mariska Veringmeier, voorzitter van Stukafest. Het huidige bestuur moet het stukje overgeven, maar nieuwe bestuursleden zijn nog onvindbaar. Dus is de kans groot dat het festival in 2021 niet kan worden georganiseerd. En daarmee moet de stichting die Stukafest is, worden opgeheven. Dan zal er dus nóóit meer een Studenten Kamer Festival zijn , zegt Mariska Veringmeier. Want een stichting die een dienst niet kan leveren, moet worden opgeheven.

Toekomst is onzeker Studenten hebben momenteel iets anders aan hun hoofd dan een bestuursjaar te plannen, merkt zij. De meeste weten al niet zo goed wat ze volgend jaar met hun studie aanmoeten. Stages zijn lastiger te vinden en veel meer is onzeker.
Ook veel evenementen gaan niet door. Maar Stukafest is een festival dat volgend jaar juíst zal doorgaan. Het is kleinschalig en zeker coronaproof te organiseren.

Normaal gesproken vindt een oud bestuur nieuwe leden door posters in restaurants en onderwijsinstellingen op te hangen. Of mensen direct aan te spreken. Nu zweven we een beestje in ons eigen kringetje op social media rond. Terwijl het bestuursjaar heel leerzaam is, zegt ze. Bovendien kun je een functie kiezen die bij je past.

Meer informatie of aanmelden kan, ook als je geen student bent: [email protected].

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.