Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Sjors tekent z'n dagelijkse drama's van zich af

Illustrator Sjors Trimbach maakt cartoons van zijn ‘dagelijke drama’s’. En deelt die via zijn facebookvrienden en familie. Meer niet. “Zo blijft het nog een beetje binnen de perken”, zegt hij in 1Twente Vandaag waarin hij praat over zijn bijzondere tekeningetjes.

Hij gaat persoonlijke zaken niet uit de weg, maar overlegt wel met zijn vrouw of hij z’n maaksels kan plaatsen. “Zeker als het over onszelf gaat. We zijn met ons drieën. Ik noem ons kaasje, tomaatje en banaan.”

Hij begon zo’n vier jaar geleden, toen het niet zo best met hem ging. Sommigen schrijven dan in een dagboek. Ik teken met wat humor. Het helpt om van mij af te tekenen.”

Die eerste cartoons heeft hij nooit gedeeld. Later wel. Toen ging het om ‘dingen die mij overkomen, allemaal niet dramatisch hoor. Het is voor mijn eigen lol.”

De laatste die hij maakt ging over de rellen in de stad. Noaberschap staat erboven. “Dat is een ding hier. Maar die stenen gooiden onze eigen mensen. Niet de Westerlingen. Sommigen halen wat uit mijn cartoons. Een glimlach is voldoende.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.