Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Eindelijk weer beweging in Enschedese cultuursector

464160 argentine tango 2079964 1920 1

Een rijk cultureel leven voor alle Enschedeërs . Dat is het doel van de Enschedese cultuurcoach voor de amateurkunst Jacintha Blom. Helaas kon in de afgelopen periode niet heel veel plaatsvinden. Weinig cultuur voor het eigenlijk zo cultuurrijke Enschede. Maar, er liggen plannen.

Redactie | 1Twente

Na een aantal weken stilte ziet Blom gelukkig weer wat beweging in de culturele sector. Er mag weer wat , vertelt ze. Vooral de amateurkunstsector, de mensen die in hun vrije tijd bezig zijn, kunnen weer aan de slag.

Uitdaging
Toch blijft het voor sommige clubs een uitdaging. De locaties waarin de clubs repeteren zijn soms nog dicht of ze zijn niet groot genoeg , aldus Blom. Zo is de Enschedese Overdagkoor met een creatieve oplossing gekomen: repeteren op de tribune van Sparta. Mensen worden gewoon steeds creatiever.

Toch begeleidt Blom ook een aantal clubs die het lastiger hebben. Vaste lasten die doorlopen of oude leden die afhaken, omdat ze bang zijn. Maar ik zie ook heel veel creatieve dingen die gebeuren. Clubs die op een vernieuwende manier bezig zijn.

Week van de amateurkunst
Ook de plannen van Blom konden niet doorgaan. Een keer in het jaar, in juni, organiseert zij de week van de amateurkunst. In juni kon dat natuurlijk niet plaatsvinden. Nu vindt de week van 31 oktober tot 8 november plaats. Misschien met kleinere groepjes of op andere locaties.

Wie een idee heeft, mag een mail sturen naar [email protected].
foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.