Hengelo

FBK Games maakt route FBK City Run bekend

De organisatie van de FBK Games heeft vandaag de route van de FBK City Run bekend gemaakt. De route start op de Markt in het centrum en loopt door de stad naar de finish in het FBK Stadion. De FBK City Run vindt plaats op vrijdag 9 juni en is onderdeel van het FBK-weekend van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni. De start is om 20:00 uur in het centrum van stad. Tien minuten later gaat ook de Dubbele Mijl daar van start. Beide afstanden finishen in het FBK Stadion waar na afloop ook een afterparty is.

270544 fbk cityrun1
Onderweg zal er de nodige muzikale begeleiding zijn. Popkoor Twentzz geeft een voorproefje op het Korenfestival Amusing Hengelo dat een dag later plaatsvindt Hans Kloosterman, meeting director van de FBK Games: âWe hopen dat de bewoners langs de route er ook een feest van maken. Het stadion waar de lopers finishen zal in de sfeer van zaterdag en zondag zijn. De LED-boarding en het beeldscherm gaan aan en op het voorplein draaien onze Foodtrucks en DJâs op volle toeren.â

De warming-up, het startschot en de prijsuitreiking worden gedaan door niemand minder dan Evy Gruyaert, bekend van de applicatie âHardlopen met Evyâ. Voor velen een onmisbare schakel in het hun wekelijkse hardlooprondes. Ook aan de kinderen is gedacht. Om 19:00 uur start en finisht in het stadion de FBK Kids Run. Daar kunnen kinderen zich op het voorplein uitleven op het NS Kids Plein bij diverse atletiek gerelateerde spellen. âWe zijn erg blij deze mooie route te kunnen toevoegen. Uiteraard blijft de Dubbele Mijl een belangrijk onderdeel van deze avond, er was daarnaast veel vraag naar een langere route. Zie het als een gezonde vrijdagmiddagborrel met een fantastisch feest achterafâ aldus Kloosterman.

(Bron: Persbericht FBK)