Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Winkels zoveel mogelijk open, ook op Koningsdag €™

457867 23674660 1570478899657030 5979840463054329749 o 2020 08 29 004333 1

Centrummanager Rob Berkhout vraagt winkeliers om de winkel zo veel mogelijk open te stellen, ook op Koningsdag. Dit doet hij in een open brief aan de winkeliers. We moeten laten zien dat er veel mooie winkels zijn in Hengelo.

En dat terwijl Mark Rutte de mensen dinsdagavond nog op het hart drukte zoveel mogelijk thuis te blijven. Is dat niet een beetje krom? Nee, hoor. Overal in Nederland zijn winkels open met inachtneming van de regels. In Hengelo gaat dat prima.

Maar wat nu als heel Hengelo maandag uitloopt? Je ziet dat het op de markt nu prima gaat. Mensen zijn zich terdege bewust van wat mag en niet mag. Overigens staan alle Nederlandse centrummanagers op één lijn wat dit betreft. Berkhout hoopt dat met dit soort acties het centrum na deze crisis overeind blijft. Dat de mensen ook als dit is afgelopen weer naar de Hengelose binnenstad komen.

Aan de andere kant krijgen mensen nadrukkelijk de boodschap nog zoveel mogelijk thuis te blijven. Berkhout: Daarom ook is het verstandig dat winkeliers deelnemen aan het nieuwe platform Koopinhengelo.nl. Ook voor winkeliers die al een eigen digitaal verkoopkanaal hebben. Het bereik van je winkel wordt hiermee groter en dat is goed voor in én na deze periode.

Ook steekt hij de horecaondernemers een hart onder de riem. Dinsdag kregen wij teleurstellend nieuws te horen van de minister-president. Onze prachtige horecagelegenheden moeten nog tot minimaal 20 mei gesloten blijven. Wij hadden vooraf een beetje hoop dat mensen weer konden gaan genieten van onze gastvrijheid.

Hij geeft tenslotte aan dat hij en zijn crisisteam onverminderd verdroten verdergaan met onder meer de campagne Koopinhengelo.nl als onderdeel van het initiatief #HengeloSamenSterk en een binnenkort te houden online modeshow. (Foto: Facebook)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.