Enschede

Ex-wielerprof Bram Tankink gaat deze maand extra hard fietsen voor KWF Kankerbestrijding

In de maand augustus staat bij veel goede doelen ‘Augustus Fietsmaand’ centraal. Zo ook bij KWF-kankerbestrijding. Zij zijn met een idee gekomen om een thuismarathon te organiseren om zo veel geld mogelijk bij elkaar te brengen. Bram Tankink, oud-wielrenner, is ambassadeur en zegt: “Het gaat erom dat er iets gebeurt met z’n allen.”

Bram Tankink
Bram Tankink © Annina Romita

Iedereen die geld wil verzamelen voor de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker mag nog tot 31 augustus zijn eigen actie starten. “Iedereen mag zijn eigen doel bepalen”, laat Tankink weten. “Of diegene nu 300 taarten gaat bakken, aan hardlopen begint of toch gaat fietsen. Dat maakt allemaal niks uit. Voorwaarde is dat we in beweging komen.”

Saamhorigheid

De ex-wielerprof vindt het belangrijk om een gevoel van saamhorigheid te creëren. Omdat er geen evenementen plaatsvinden, is het juist leuk dat iedereen vanuit huis aan de slag kan. “Want ook voor KWF Kankerbestrijding is het moeilijk om geld binnen te halen. Ook daar vallen alle evenementen weg. En zij hebben het geld hard nodig om hun onderzoek door te laten gaan.”

Ook Tankink blijft zichzelf en gaat de komende twee weken fietsen. “Wel vanuit Frankrijk, want ik zit daar straks op vakantie, maar de fiets neem ik zeker wel mee.”