Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Zee van kritiek voor Enschedese gebiedsontwikkelaar na sexy lingerieshoot

338305 854972

Mechteld Geesing (37) uit Enschede ging uit de kleren voor het tijdschrift Panorama. In de plattelandsgemeente Tubbergen waar ze werkt, leidt de lingeriefoto tot ophef. Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden.

Van gebiedsontwikkelaar in Tubbergen naar pin-upgirl in de Panorama. Het is een verandering van jewelste. Mechteld Geesing heeft geen keurig knotje, maar een wilde haardos met lange donkerblonde lokken. Haar v-hals trui is verruild voor kanten lingerie. Ze is blij met het resultaat. Haar ouders ook. Ze wilden meteen honderd Panorama s kopen.

'Uitspatting'Mechteld Geesing werkt als gebiedsontwikkelaar voor Kienhuis Bouwmanagement. Sinds januari is ze acht uur per week gedetacheerd bij Tubbergen Bruist. En daar zijn ze volgens Geesing helemaal niet blij met haar uitspatting . Ik vond het zelf een privékwestie , vertelt ze.

Zee van kritiekOp 21 maart stond ze erin: met een grote lingeriefoto, verdeeld over twee pagina s. Geesing vertelt dat ze in Tubbergen een zee van kritiek over zich heen kreeg. Ik kreeg de opmerkingen Als je achter de kassa had gezeten dan had ik er geen problemen mee gehad, maar iemand op jouw niveau.. en Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden ."

'Kick'
Tubbergen Bruist heeft na alle commotie een verklaring op Facebook geplaatst. De projectgroep schrijft dat het om een privé-zaak van Mechteld gaat. Ze vertelde dat ze graag vaker wil gaan poseren en dat het haar een kick geeft om landelijk in de media te staan.

De groep schrijft ook dat de relatie met Mechteld binnen een paar dagen behoorlijk is gekanteld. Haar uitspraak dat ze er een kick van krijgt om de in de landelijke media te staan kunnen we nu wel plaatsen. En: Inmiddels ontstaat ook het idee dat wij hiervoor onbedoeld en onbewust het opstapje zijn geweest.

CarrièreGeesing noemt het waanzin. Hoe kom je erbij dat ik een foto zou laten maken om deze hectiek te veroorzaken? Ik werk hard en krijg lovende kritieken voor wat ik doe. Iedereen kan op LinkedIn zien dat ik waarde hecht aan mijn carrière.

De foto is gemaakt voordat ze bij Tubbergen Bruist aan de slag ging, maar ze sluit niet uit dat de ophef nu consequenties heeft. Ik vind het heel vervelend dat dit uitstraalt naar mijn professionele omgeving. Ik zou het jammer vinden als ik van dit project in Tubbergen wordt afgehaald. Mijn werkgever heeft nog contact met Tubbergen Bruist.

Desondanks zou Geesing de fotoshoot zo weer overdoen. Voor zichzelf, maar ook voor haar trotse ouders.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.