Voorbij Corona

Wonen tussen de dieren van de kinderboerderij? In Enschede kan het!

Nadat de Stichting Kinderboerderij Noord vorig jaar de opstallen en gronden aan de Vanekerbeekweg voor een symbolisch bedrag van 1 euro overnam van de gemeente is nu ook de renovatie van het woonhuis afgerond. Inmiddels is het opgeleverd en gaat het in de verhuur. “We zijn wel echt een dingetje in de wijk", zegt beheerder Sabine Oosterbroek over de kinderboerderij.

Kantoorruimte

Van de benodigde 400.000 euro is tot nu toe drie ton bij elkaar vergaard en geïnvesteerd, waarvan een groot gedeelte in het woonhuis. Door de opbrengsten uit de huur kan deze investering worden teruggehaald.

Daarmee komt de stichting nog een ton tekort, om op de zolder van de voormalige boerderij kantoorruimte te creëren, een nieuw toilet voor het personeel te maken en de kantine te renoveren. “Voor die laatste ton zoeken we nog investeerders of andere middelen om aan te boren”, aldus penningmeester Elly Bonke.

icon_main_quote_red_glyph

We zijn wel een dingetje in de wijk

Sabine Oosterbroek

Educatieruimte

Naast het woonhuis is ook de educatieruimte opgeknapt. Ook deze ruimte zal te huur worden aangeboden voor vergaderingen of verjaardagsfeestjes. Bonke: "We zijn ook in gesprek met een zorginstelling voor dagopvang, dat zou hier prima kunnen.” Voor het overige komt de kinderboerderij rond van de subsidie van de gemeente, giften van donateurs en sponsoren en eigen opbrengsten uit de kleinschalige verkoop van bijvoorbeeld ijs, koffie en andere versnaperingen.

Kinderboerderij
© Tom Krooshof

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.