Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Pokémon-fans kunnen losgaan bij themaquiz in Aspen Valley

361294 pokemon

Weet jij alle namen van de inmiddels meer dan 800 Pokémon die er zijn? En ben je zo n kenner dat je zelfs weet op welke manier de digitale beestjes evolueren naar een andere Pokémon? Dan ben je eind augustus bij Aspen Valley aan het goede adres. In het Enschedese feestcafé wordt tijdens de introductieweek Kick-In de Mega Pokémon Pub Quiz .

De quiz wordt gespeeld bij Aspen Valley en is ontwikkeld door pubquiz-ontwikkelaar Jansen en Jansen: de broers Stanley (24) en Jeroen (22) uit Geldrop die hun themaquizzen in heel Nederland opzetten en presenteren. Zo hebben we een Game of Thrones-quiz, Star Wars-quiz en dus ook een Pokémon-quiz , vertelt een woordvoerder van het jonge bedrijf.

We wilden deze quiz aanvankelijk ergens anders spelen, maar daar was nét een andere Pokemon-pubquiz. Dus zijn we bij Aspen Valley terecht gekomen. Midden in de intro-week voor studenten, een perfect publiek.

Volgens de aankondiging gaan de vragen over'meer Pokémonnamen dan alleen Pikachu'. Inmiddels is het aantal bestaande Pokémon de 800 al gepasseerd en zijn er ook tal van feitjes te raden over hoe een Pokémon evolueert in het spel en wáár je hem kunt vangen.

Pokémon nog altijd populair

Het oorspronkelijk in 1996 op de Game Boy uitgekomen spel is al een paar jaar terug van eigenlijk nooit weggeweest. Ontwikkelaar Nintendo brengt gemiddeld om de twee jaar een nieuw Pokémon-spel uit, met daarin steeds weer nieuwe Pokémon. Maar het is vooral de mobiele game Pokémon Go die de digitale wezentjes in 2016 helemaal terug in de spotlight heeft gebracht.

Ik denk dat dit heel veel mensen aanspreekt, want de oudere jongeren van rond de 30 zijn met Pokémon opgegroeid. Hoeveel mensen zich voor de quiz gaan inschrijven is voor ons ook nog een verrassing. Tot nu toe heeft één team zich aangemeld. Maar de quiz moet nog bekendheid krijgen.

Inschrijven
Teams die mee willen doen aan de quiz moeten uit minimaal twee en maximaal zes personen bestaan. Inschrijven kan via [email protected], onder vermelding van het aantal teamleden, de locatie, teamnaam en de datum van de quiz. Inschrijfkosten bedragen ¬5,- per persoon. Studenten met een studentenpas of introbandje betalen de helft. De quiz begint op zondag 26 augustus om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur zijn deelnemers welkom bij Aspen Valley.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tim de Beuze
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.