Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Serious Request Lifeline in Twente: dit is de route en het programma

387471 download 20 1 1

NPO 3FM start vandaag met de actie Serious Request Lifeline. Geen Glazen Huis dit jaar, maar drie dj-duo's die vanaf drie locatie een lange wandeltocht afleggen naar Utrecht. 3FM-dj's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen starten hun tocht in Twente. Dit is hun route en het (rand)programma.

Dinsdagavond om 18:00 uur rijden Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen per auto vanaf TivoliVredenburg in Utrecht naar Twente. Eenmaal hier, maken ze zich op voor hun 180 kilometer lange voettocht. Die start woensdagochtend om 09:00 uur bij het Metropool in Hengelo. Vanaf daar lopen beide dj's naar Enschede, om vervolgens via Usselo en Boekelo in Haaksbergen hun eerste stop te maken.

09:00 uur: Start bij Metropool
Metropool in Hengelo is woensdagochtend de startlocatie van de Serious Request Lifeline. Het Hengelose poppodium is van van 7.00 tot 10.00 uur voor iedereen geopend. In het Muziekcafé worden koffie, thee en ontbijtpakketjes verkocht.

De opbrengst daarvan gaat naar een van de drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld, of noodhulp bij oorlog en conflicten. Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo helpt mee met de verkoop.

3FM-dj's Van der Molen en Verkoeijen beginnen woensdag rond 09.00 uur aan hun voettocht. Vlak voor vertrek speelt de band Bökkers enkele nummers in het Muziekcafé van Metropool.

10:30-11:30 uur: Aankomst in Enschede
De twee 3FM-dj's worden woensdag rond 10.30 uur verwacht op de Oude Markt in Enschede. In de grootste stad van Twente lijkt vooralsnog weinig van de grond te komen. Op de website van Serious Request staan slechts enkele acties geregistreerd. De Internationale School hield een colour run en een kerstmarkt. Winkelhart Enschede en het Rode Kruis collecteren gezamenlijk voor een van de drie goede doelen van dit jaar.

Bij de gemeente, die had aangekondigd aanvragen voor evenementen voor 3FM soepel en snel af te handelen, zijn slechts enkele initiatieven gemeld.

11:45-12:45 uur: Tocht door Usselo

Vanuit Enschede lopen Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen verder richting Usselo, waar ze tussen 11:45 en 12:45 uur worden verwacht. Op initiatief van Buurtkring Usselo is een programma in elkaar gezet. De kerk aan de Haaksbergerstraat is open, bij basisschool Molenbeek is een optreden van de Lonneker Boerendansers, samen met de kinderen en de dj s.

13:00-14:00 uur: Aankomst in Boekelo
Op het Meester Schierbeekplein in Boekelo worden de 3FM-dj's tussen 13:00 en 14:00 uur verwelkomd. De survivalvereniging Boekelo organiseerde een gesponsorde swing over-challenge , waarbij zo vaak mogelijk over een balk geklommen wordt. De actie zelf is zaterdag om 09.00 uur op de Zweede.

14:30-15:00 uur: Verder naar Haaksbergen
En dan: Haaksbergen. De komst van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen naar het dorp moet een feestje worden, vinden de gemeente, Stichting Haaksbergen Promotie en de MBS. De 3FM-dj's lopen voor een groot deel langs de spoorlijn van Boekelo naar Haaksbergen, waar ze tussen 14:30 en 15:00 uur verwacht worden.

Mensen die het leuk vinden om de dj s tijdens de laatste kilometers naar Haaksbergen aan te moedigen, kunnen een rit boeken met de stoomtrein Navizence. Er zijn honderd plekken beschikbaar en het geld voor de tickets (12,50 euro) gaat volledig naar Serious Request. Het publiek kan ook een stuk met Mark en Rámon meewandelen. Het is dan verstandig om rond 14.45 uur op het MBS-station te staan.

Pomplorrie

De laatste 100 meter leggen de radiomakers af op een ouderwetse pomplorrie op het spoor. Als ze zijn gearriveerd, kunnen bezoekers met hen meelopen richting de tent op de Markt.

Op de markt zorgen collega-dj s voor een muzikale invulling. Bezoekers kunnen er een drankje nuttigen en een versnapering voor het goede doel wordt geregeld door De Kornuiten. Haaksbergenaren kunnen op deze dag hun cheques of ingezamelde geld aanbieden aan het goede doel.

03:00 uur: Vertrek vanuit Haaksbergen

Nadat Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen van Hengelo naar Haaksbergen zijn gelopen, hebben ze hun eerste pauze. De dj's vertrekken vervolgens in de nacht van woensdag op donderdag om 03:00 uur vanuit Haaksbergen voor hun tweede deel.

Vanuit het Twentse dorp lopen beide dj s naar de Achterhoek. Via Langelo, Mallem, Eibergen, Hupsel en Avest, komen ze naar verwachting rond 09:00 uur aan op de markt in Groenlo.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: NPO 3FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.