Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Rikke en Betsy uit Enschede zestig jaar getrouwd, nooit een moment verveeld

387961 890145

Of ze ook met een glaasje in de hand op de foto mogen? Vrolijk poseren Betsy en Rikke Bouwhuis bij de kerstboom. Vandaag vieren ze hun 60-jarig huwelijk en ze hebben zich nooit een moment verveeld.

Rikke en Betsy, beiden 82, leerden elkaar begin jaren 50 kennen bij de sportvereniging Rigtersbleek. Als Betsy moest korfballen stond Rikke langs de lijn. Als Rikke moest voetballen, dan was Betsy present. Rigtersbleek was een familieaangelegenheid: zowel de familie Bouwhuis als de familie Oelen was lid. Het was één grote familie , zegt Rikke. Ook toen hun vriendschap overging in verkering, en uiteindelijk in een huwelijk, bleef Rigtersbleek hun tweede thuis. Dat is altijd zo gebleven , zegt Rikke. We zijn nog steeds lid. Het is ook het geheim van 60 jaar huwelijk: Hij was de helft van de tijd op het bleekveld , zegt Betsy en lacht.

Oldtimers
Het tweetal is geboren en getogen in Enschede. Als pasgetrouwd stel werkten ze bij textielfabriek Rigtersbleek. Toen de textiel het moeilijk kreeg kreeg Rikke een managementsfunctie bij Vredestein. Ze kregen drie kinderen en zeven kleinkinderen. Betsy werkte een tijd bij de kruisvereniging en begon daarna voor zichzelf als pedicure. Dat deed ze twintig jaar. Op zijn 62ste ging Rikke met pensioen en toen vond Betsy het ook welletjes. Rustig werd het daarna niet. Ze bleven al hun vrije tijd in vrijwilligerswerk steken. Betsy organiseerde reizen voor de vereniging 55+, Rikke was voorzitter van de biljartclub de Oldtimers. Elk jaar schreven ze een nieuwjaarsconference als het duo Thomasvaer en Pieternel en ze richtten een jeu-de-boulesclub op. Tussendoor reisden ze de wereld rond. We hebben alle cruises gedaan , zegt Betsy.

Geraniums
Inmiddels is het echtpaar in rustiger vaarwater beland. Bestuursfuncties hebben ze niet meer. Als je 82 bent hoef je niet meer voor anderen klaar te staan , zegt Betsy. Wat niet wil zeggen dat ze klaar zijn voor de geraniums. Ze bridgen, Rikke speelt nog biljart en keyboard. Recent waren ze in Lech en bij paleis Soestdijk, ze fietsen nog graag en gaan naar de schouwburg. En ze zijn lid van de kaartclub. Rikke won gisteren nog een rollade.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.