Verkeer
Stuur appje
Zoek
Wandeling 'Bronnen en beken' Dal van de Mosbeek
Wandeling 'Bronnen en beken' Dal van de Mosbeek
actief
Wandeling 'Bronnen en beken' Dal van de Mosbeek
Wandeling door Dal van de Mosbeek

Nieuwsgierig naar de bron van de Mosbeek? Ga dan woensdag 22 mei mee met de wandeling ‘Bronnen en beken’. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling in het Dal van de Mosbeek. Onderweg ontdek je de vele bronnen en beken in dit gebied. Het kalkrijke water zorgt voor een waardevol stuk natuur met vochtige heide, blauwgrasland, kalkmoeras en broekbos. De wandeling begint om 19.00 uur en we leggen 4-5 kilometer af in ongeveer 2,5 uur.

Vanaf 22 mei
18:45

Het Dal van de Mosbeek zit vol bronnen. Sommige duidelijk zichtbaar, andere goed verstopt. Hoe komt het dat juist in dit gebied zoveel bronnen zijn? Hoe ontstaan ze en hoe vinden kleine beken hun weg? Tijdens de wandeling ‘Bronnen en beken’ vertelt de gids je meer over de rijke geschiedenis van dit bijzondere stuk natuur in Noordoost-Twente en welke dieren en planten je er vindt. Het gebied wordt steeds droger, daarom zorgen we ervoor dat het water langer wordt vastgehouden. Benieuwd hoe wij dat doen? Meld je aan en wandel mee.

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

wanneer?

22 mei 18:45

waar?

prijs

De kosten zijn € 5,00 per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.