Hengelo

Zwangere vrouwen in Hengelo helpen elkaar online

Sinds het begin van de coronacrisis is het anders om zwanger te zijn en om bijvoorbeeld als kraamvrouw te werken. Om onzekerheid en stress weg te nemen heeft de gemeente Hengelo samen met Jeugdgezondheidszorg, verloskundigen en kraamzorg een online community heeft opgezet voor zwangeren.

457260 ignacio campo FK Oj X Ab J Wlw unsplash
Door het coronavirus is er voor de zwangere en haar partner veel veranderd: medische controles zijn anders ingericht, afspraken zijn vaker online en bij sommige controles mag de partner niet meer mee. Zwanger zijn naast het runnen van een gezin en het helpen bij thuisonderwijs wanneer er oudere kinderen zijn levert nog weer extra druk op.
De gemeente Hengelo gaat samen met de verloskundigenpraktijken Dora en Natal in Hengelo, de Jeugdgezondheidszorg en de kraamzorg nu online kennis. Bovendien kunnen zwangeren hun vragen stellen en kunnen ze online ervaringen uitwisselen. Aanstaande ouders ervaren meer rust en minder stress en ze zien met meer vertrouwen uit naar de bevalling.
De community komt voort uit het driejarige project Kansrijke Start. Dit project heeft als doel om kinderen een stevige basis te geven tijdens de cruciale eerste 1.000 dagen van hun leven. Daarvoor moeten professionals in de geboortezorg, de jeugdgezondheidszorg en de jeugdzorg goed met elkaar samenwerken. Hengelo doet mee aan het landelijke project Kansrijke Start en krijgt daar vanuit het Rijk geld.
Zwangeren in Hengelo worden via hun verloskundige benaderd om deel te nemen aan dit online programma. Zelf aanmelden kan ook door te mailen naar info@imhnederland.nl.

Foto: Ignacio Campo / Unsplash

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.