Hengelo

Zorgen D66 Hengelo over medicijnresten in Twentse beken

HENGELO D66-fractievoorzitter Marc ten Barge is ongerust over de gevolgen van de aanwezigheid van medicijnresten in Twentse beken. De Twentsche Courant Tubantia berichtte daar zaterdag over, en Ten Barge vindt het âschokkend.â Hij wil vanavond tijdens de vergadering van de gemeente onder meer weten of de gemeente zelf een rol speelt bij het terugdringen van âmedicinale reststoffen.â


313547 radio beekje
Tubantia berichtte over de uitkomsten van een onderzoek van de Unie van Waterschappen. Daaruit bleek dat de concentratie medicijnresten som tien keer hoger is dan in andere delen van het land. De gevolgen zijn onder meer dat mannetjesvissen eicellen produceren en kreeftjes gestoord gedrag vertonen door antidepressiva. Waterschap Vechtstromen vindt de uitkomsten van de studie verontrustend.

Ten Barge vraagt zich af of een aangekondigde landelijke campagne tegen het in het toilet gooien van overtollige medicijnen wel voldoende zal zijn. Hij pleit voor een Twentse preventieve aanpak en wil van het college van B en W weten of het daar ook zo over denkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.