Enschede

Werkzaamheden afgerond, Van Heekgarage in Enschede weer veilig

De herstelwerkzaamheden aan de parkeergarage aan het Van Heekplein zijn voltooid, waardoor de veiligheid op de lange termijn is gewaarborgd. De werkzaamheden zijn binnen de geraamde kostenpost van 200.000 euro gebleven.

356691 813963 1
Dat meldt de gemeente Enschede. In de parkeergarage is een nieuwe constructie aangebracht ter versterking van de bestaande middenbalk ter hoogte van de Primark. De werkzaamheden werden enkele weken voltooid, maar de definitieve constructie is nu ook door de toezichthouders van de gemeente Enschede akkoord bevonden. Nog voor het einde van het jaar zal de definitieve stalen constructie worden afgetimmerd.

AfgerondDe problemen met de constructie deden zich een jaar geleden aan het begin van de zomer voor het eerst voor. De parkeergarage moest daardoor deels worden gestut. Instortingsgevaar heeft zich daarbij volgens de gemeente nooit voorgedaan. Met de voltooiing van de werkzaamheden zijn allerlei tijdelijke maatregelen en periodieke inspecties niet langer nodig. Zo zijn de houten paatjes tussen de Primark en kledingwinkel Sting, die moesten voorkomen dat autoverkeer vanaf deze kant het Van Heekplein zouden oprijden, inmiddels verwijderd. De toegang tot het plein vanaf deze kant, die vooral van belang is op marktdagen, is nu weer te gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat er in gewerkt aan de constructie van de Van Heekgarage, met 1700 plaatsen de grootste ondergrondse parkeergarage van het land. In het najaar van 2015 moest er een dak worden verstevigd ten behoeve van het vrachtverkeer voor de aanleg van het Koningsplein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.