Enschede

VIDEO Experimenteren in nieuw Exploring-Lab Tetem Enschede

Kunstruimte Tetem heeft een nieuw Exploring-Lab. Dat betekent lekker experimenteren, zelf maken en nieuwe technieken ontdekken.

382294 exploring
In het Exploring-Lab kan publiek van alle leeftijden aan de slag met innovatieve maakopdrachten zoals robots programmeren, magnetische vloeistof maken, bouwen met 3D-pennen of hologrammen maken. In het Exploring-Lab worden technieken en processen uitgelicht die een centrale rol spelen in de tentoonstellingen van Tetem en omgezet in inloopworkshops op beginners- en gevorderden niveau.Technologisering speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Tetem brengt de gevolgen van deze ontwikkeling in kaart met de tentoonstellingen en events die vallen onder de programmalijn âdriving technologyâ.

Nieuwe technieken
In de afgelopen periode is er, mede door de opkomst van het Maker Festival Twente, een groeiende groep kinderen en volwassenen die behoefte heeft om te experimenteren en nieuwe technieken te ontdekken. Veel mensen willen meedoen, zelf maken en ervaren.

Maakopdrachten
Met de ontwikkeling van het Exploring-Lab wil Tetem ruimte bieden aan deze vraag. Technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstellingen worden uitgelicht en omgezet in innovatieve maakopdrachten. Deze korte inloopworkshops zijn te volgen na het bezoeken van de tentoonstellingen in Tetem. Het publiek kan het onderzoek op verschillende niveaus aangaan, waardoor er zowel voor de kinderen als voor de volwassenen een uitdaging ligt.

Het Exploring-Lab in Tetem is dagelijks geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.