Enschede

Vestzaktheater wordt thuisbasis voor vrijwilligersplatform Ssylka

Het Vestzaktheater en Ssylka, een âuitzendbureauâ voor vrijwilligers in de culturele sector slaan de handen ineen. Vanaf 1 januari het theater aan de Walstraat de thuisbasis voor Ssylka.

445391 theatervestzak
Redactie | Tubantia

Ssylka is in mei opgericht als platform voor culturele, muzikale en alternatieve initiatieven voor en door vrijwilligers in de culturele sector. Bij Ssylka zijn mensen aangesloten die graag vrijwilligerswerk doen op festivals en evenementen. Zo hoeven organisaties van culturele evenementen niet steeds opnieuw op zoek naar vrijwilligers en vice versa. âHet is voor iedereen die graag als vrijwilliger de handen uit de mouwen wil steken op een festival, cultureel evenement of een culturele productieâ, zei Ssylka-bestuurslid Sigrid Binksma bij de oprichting. Ssylka is ontstaan, omdat de vrijwilligers die bij poppodium Atak aan het werk waren, na het faillissement iets misten. Overigens is Ssylka - Russisch voor âverbannen in verbondenheidâ - niet speciaal voor ex-Attakkers.

Experiment
Nu, ruim zeven maanden later, is het tijd voor een nieuwe stap. Het Vestzaktheater, dat een jaar geleden is âovergenomenâ door Concordia, wil zich ontwikkelen tot een platform voor experiment. Dit maakt dat de doelstellingen van het theatertje en Ssylka elkaar kunnen versterken. De overeenkomst biedt mogelijkheid voor experiment en een fijne thuisbasis voor de stichting, waar zij een maandelijkse bijeenkomst met haar vrijwilligers kan houden. Als tegenprestatie levert Ssylka vrijwilligers die horeca- en techniekdiensten gaan draaien in Het Vestzaktheater.

Eigen producties makenMet hun kennis kunnen beide partijen de vrijwilligers bovendien trainingsdagen bieden, waarbij kennis wordt gedeeld en vergroot. De samenwerking biedt Ssylka eveneens de mogelijkheid om eigen producties te maken. De samenwerking is in eerste instantie zes maanden, met als streven dan een sterke basis te hebben voor structurele samenwerking.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.