Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede

Verhuur Nieuwe Zuiderspoor in Enschede voor middeninkomens start maandag

Woningcorporatie Domijn start maandag met de verhuur van woningen in het Nieuwe Zuiderspoor complex aan de Haaksbergerstraat. Het Nieuwe Zuiderspoor is gebouwd op de plek van de toen 97 appartementen tellende Zuiderspoorflat. Die werd vorig jaar gesloopt. Het nieuwe wooncomplex op de kop van de Zuiderval is kleinschaliger: 45 appartementen en 15 gezinswoningen, allemaal bestemd voor de sociale verhuur.

431557 verhuurnieuwezuiderspoor
De nieuwbouw is inmiddels flink gevorderd. De eerste vijf verdiepingen van het appartementengebouw staan en de eengezinswoningen zijn al op de benodigde hoogte. Het nieuwe complex wordt pal aan de straat gebouwd, op dezelfde hoogte als aangrenzende panden. Daarmee wordt het 'dorpse lint' hersteld, naar wens van de gemeente. De glazen centrale entreehal is niet meer aan de achterzijde, maar aan de straatzijde. Daar is voor gekozen uit het oogpunt van veiligheid.

Tussen wal en schip

Domijn heeft de appartementen speciaal gebouwd voor mensen met een middeninkomen. âSinds de landelijke invoering van het passend toewijzen, waarbij de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de huishoudgrootte, zien wij dat huurders met een middeninkomen vaak tussen wal en schip vallenâ, aldus Lucas Fransen, manager Wonen van Domijn.

Twee types
De nieuwe appartementen zijn er in twee types, van 65 en 75 vierkante meter. Dat moet zorgen voor een homogenere bewonersgroep. Alle appartementen hebben twee slaapkamers. De gezinswoningen liggen achter het appartementencomplex en hebben, op een na, allemaal twee woonlagen, drie slaapkamers en een tuin.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Domijn