Verkeer
Weer
Zoek
Nieuws
Enschede

Toekomst Aquadrome ligt in handen van gebruikers

449420 584885

Gebruikers van de zwembaden Aquadrome en Het Slagman mogen meedenken over de toekomst van hun baden. Volgende week woensdag mogen zij hun ideeën over de Enschedese zwembaden delen in een speciale bijeenkomst van Sportaal en de gemeente Enschede.

Erwin Waanders | Tubantia

Het afgelopen jaar is er veel gesproken over de toekomst van de zwembaden in Enschede. Eén ding is het afgelopen jaar duidelijk geworden. De huidige accommodaties zijn te sterk verouderd waardoor nieuwbouw noodzakelijk is en de raad wil de garantie dat er voldoende zwemwater is om aan de behoefte voor leszwemmen, verenigingen en doelgroepen te voldoen. Daarnaast moet onderzocht worden of en in welke mate recreatief zwemmen alsnog kan worden aangeboden.

Plannen
Sportaal en de gemeente Enschede nemen de gebruikers en stakeholders graag mee om input te geven in de verdere uitwerking van de plannen. Op woensdag 12 februari nodigt Sportaal alle gebruikers uit voor een gebruikersbijeenkomst. Hier wordt uitleg gegeven over de huidige stand van zaken en input gevraagd op mogelijke scenario s voor de zwembaden. Hierbij is het de bedoeling dat mensen echt meedenken en hun mening geven , aldus een woordvoerder.

AanmeldenDe gebruikersbijeenkomst begint om 19.30 uur in het Aquadrome aan de J.J. van Deinselaan 2. Aanmelden vooraf is wel gewenst via www.sportaal.nl/zwembadvisie. Een extern bureau gaat aan de hand van de meegegeven input de scenario s verder uitwerken, onderzoeken en voorzien van financiële onderbouwing. De uitkomsten hiervan moeten eind maart zijn afgerond en worden in een aparte bijeenkomst gedeeld met de gebruikers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.