Enschede

Sloop flats en winkels Fazantstraat in Enschede begonnen

De leegstaande flats en winkels aan de Fazantstraat in Enschede gaan nu echt tegen de vlakte. Maandag is Kamphuis Sloopwerken begonnen met de asbestsanering. Op de plek van de 'lelijke puist' komen 76 appartementen en negen eengezinswoningen.

352072 fazantstraat
De flats en winkels in Mekkelholt, op de rand met de wijk Roombeek, staan al geruime tijd leeg. De bedoeling was dat een jaar geleden al met de sloop begonnen werd. âMaar het vooronderzoek, onder meer naar asbest, vergde meer tijd dan verwachtâ, zegt Claudia Huibers van woningcoöperatie De Woonplaats.

De komende weken wordt het gebouw eerst aan de binnenzijde gesloopt, waarbij ook asbest verwijderd moet worden. Na de zomervakantie gaat het gehele complex tegen de vlakte, zodat daarna begonnen kan worden met de nieuwbouw.

Drie blokkenDe Woonplaats bouwt aan de Fazantstraat een appartementencomplex en eengezinswoningen, bedoeld voor de sociale huur. De appartementen worden verspreid over drie blokken, met twee blokken aan de ene zijde van de Fazantstraat en een blok er tegenover. Op het braakliggende terrein achter de leegstaande flats op de hoek met de Doctor van Damstraat worden negen eengezinswoningen gebouwd.

Ook het pleintje tussen de twee flats gaat op de schop. De verkeersroute wordt aangepakt, om de weg verkeersluwer te maken. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen en eengezinswoningen begin 2020 opgeleverd.

InschrijvingDe Woonplaats zegt binnenkort te beginnen met het opstarten van de werving. Geïnteresseerden die in aanmerking komen voor sociale huur, kunnen zich dan inschrijven. âMensen worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijvenâ, aldus Huibers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Rutger Borgerink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.