Enschede

Oude N18 komt in handen van gemeenten en provincies

Achterstallig onderhoud heeft de overdracht van de oude N18 ruim anderhalf jaar vertraagd. Uiterlijk 1 oktober komt de weg alsnog in handen van de nieuwe wegbeheerders.

417728 N18 Enschede
Rijkswaterstaat heeft de nieuwe eigenaren, de gemeenten Enschede, Haaksbergen, Berkelland, Oost Gerle en de provincies Overijssel en Gelderland daarover per brief geïnformeerd.

Dat het uiteindelijk 1 oktober 2019 wordt, heeft volgens woordvoerder Scheres te maken met de vele partijen die bij de overdracht betrokken zijn. âHet gaat over 24 kilometer weg dat wordt overgedragen aan zes nieuwe wegbeheerders. Dat betekent ook dat alle dossiers van dit tracé, dat Rijkswaterstaat 25 jaar in beheer had, moeten worden overgedragen.â

Aan de hand van die dossiers hebben de oude en de nieuwe wegbeheerders bepaald welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. âDaarbij gaat het om snoeiwerkzaamheden en onderhoud aan bijvoorbeeld het asfalt bruggen, duikers, sloten en bermenâ, aldus de woordvoerder.â

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de weg in fases overgedragen. De nieuwe beheerders kunnen dan aan de slag met het afwaarderen van de rijksweg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.