Enschede

Luzac in Enschede sluit de deuren

De vestiging van het Luzac College in Enschede sluit na het lopende schooljaar. Het aantal leerlingen is te laag.

445981 582952
Lucien Baard | Tubantia

De instroom van leerlingen van het Luzac College in Enschede loopt al enkele jaren fors achter ten opzichte van de verwachtingen. "Door het kleine aantal leerlingen is de opbrengst te laag om alle kosten te dekken", zegt woordvoerder Alex van der Weide van de NCOI Groep, waaronder de particuliere school valt.

Rode cijfers
"Om uit de rode cijfers te komen, zouden we onverantwoorde bezuinigingen moeten doorvoeren, waardoor de kwaliteit van het onderwijs ver beneden onze norm zou komen."

Een belangrijke reden waarom Luzac deze beslissing nu moest nemen, is de huurovereenkomst. Die loopt tot 31 juli 2020. "Wij moesten kiezen of we het contract weer voor een paar jaar zouden verlengen, met alle risico's van dien, of dat we de overeenkomst zouden stopzetten. Uiteindelijk is voor de laatste optie gekozen."

17 leerlingen
Op dit moment gaan er 17 leerlingen naar Luzac Enschede, waarvan er 13 dit schooljaar examen doen. 4 doen een deelexamen. "Iedereen is geïnformeerd. Leerlingen die een deelexamen gaan doen, zullen waarschijnlijk in Zwolle hun opleiding afmaken."

Bij Luzac Enschede werken 21 docenten en andere medewerkers. Met de tien medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd worden 'gesprekken gevoerd om tot een goede oplossing te komen." Het contract met de overige personeelsleden wordt niet verlengd.

Niet meer genoemd

Inmiddels staat de vestiging Enschede al niet meer genoemd op de website van Luzac. Dat is om te voorkomen dat nieuwe leerlingen zich aanmelden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Charel van Tendeloo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.