Hengelo

Kunstenaarscollectief 074PK richt stichting op

Kunstenaarsinitiatief 074 PK heeft zich verenigd in een stichting. Vrijdag werd bij Suwijn Notarissen de akte gepasseerd van Stichting 074 PK. Het voorlopige bestuur wordt gevormd door Jenny de Groot (penningmeester), Frans Mensink (secretaris) en Pier van Dijk (voorzitter).

450585 441087 EXIT foto Tony Boiso 2
"Kunstenaarsinitiatief 074 PK gaat als stichting een nieuwe toekomst tegemoet, gebaseerd op de periode die achter ons ligt," laat Pier van Dijk in een korte reactie weten. "Als stichting staan we sterker in de niet aflatende strijd voor een beter kunstbeleid."

Eind vorig jaar leken de kunstenaars in Hengelo het bijltje er definitief bij neer te gooien. Na het uitblijven van financiële ondersteuning van de gemeente, trokken de kunstenaars de stekker uit Art Hok, het onderkomen van de kunstenaars. "074 PK kan niet langer interessante tentoonstellingen en projecten voor Hengelo en ommelanden initiëren en organiseren," zei kunstenaar Pier van Dijk toen.

Met oprichting van een stichting wordt een nieuwe weg in geslagen. Het geeft de professionele beeldende kunst in Hengelo wellicht nieuw perspectief en mogelijkheden, waaronder grotere kansen op het binnenhalen van fondsen en huren van een eigen permanente ruimte.

De leden van 074 PK willen niets liever dan een eigen plek, waar ze de komende jaren kunnen bouwen. Een potentiële ruimte zou nog steeds het voormalige pand van Schoonenberg kunnen zijn. "Als buurman van Museum Hengelo met uitzicht op de Brinktoren en met extra mogelijkheden op de Markt zou dit deel van de stad kunnen uitgroeien tot een waar MuseumkwARTier," zei van Dijk vorig jaar.

(Foto: Tony Boiso)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.