Enschede

Het wordt zaterdag hartstikke druk op de Military Boekelo

Het schitterende nazomerweer zorgt komende zaterdag voor grote drukte op de Military. Volgens directeur Robert Zandstra bestellen bedrijven honderden extra kaarten voor hun relaties, omdat de vraag enorm is.

372725 military
25 graden
De voorspelling is dat het de hele week droog blijft en dat het zaterdag wel 25 graden kan worden. Dat is in schrille tegenstelling tot vorig jaar, toen dagenlange plensbuien zorgden voor chaos rondom het sportevenement. Het had op de dagen voorafgaand aan de Military gehoosd en op de dag zelf kwam de regen ook gestaag naar beneden. Het gevolg: honderden autoâs vast in de blubber, parkeerterreinen die dicht moesten omdat ze onberijdbaar waren, lange files en woedende bezoekers die uren moesten wachten op de pendelbussen.

Financiële domper
De regen, gecombineerd met de dure verhuizing naar een nieuw Military-terrein, zorgden vorig jaar voor een flinke financiële domper. Zandstra is dan ook zeer gelukkig met de enorme belangstelling van dit jaar: âOm het verlies van vorig jaar te compenseren hadden we al bedacht dat dit jaar een percentage van de opbrengst van de consumptiemunten naar de organisatie moest gaan. Dat hebben we nog nooit gedaan, maar het was gewoon noodzakelijk. Dus als het nou zaterdag heel druk wordt en iedereen blijft lang hangen en gezellig wat drinken vanwege het mooie weer, dan helpt ons dat enorm."

Normaal gesproken trekt de Military op zaterdag zo'n 45.000 bezoekers. Zandstra durft nog geen voorspellingen te doen over de aantallen voor dit jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.