Enschede

Grond niet gekocht: fietspad stopt abrupt in Enschede

Een stukje tweebaans fietspad langs de vernieuwde Weerseloseweg N737 houdt plotseling op. De provincie was vergeten een stuk grond te kopen waarover het verder had moeten lopen.

428380 N737
De weg tussen Enschede en Deurningen die de meest duurzame van de provincie moet worden, is weken lang afgesloten geweest. Vernieuwd maar nog niet helemaal af, ging hij vorige week weer open.

Verbaasd
Fietsers reageerden verbaasd. Ter hoogte van de afslag naar Lonneker en restaurant Kleinsman blijkt aan de oostkant van de provinciale weg over een lengte van ruim honderd meter een tweebaans fietspad te zijn aangelegd. Bij een hoop zand en een stukje asfalt dat naar het bos in lijkt af te slaan, stopt de rechter één van die twee stroken abrupt.

De provincie zegt dat deze strook een deel moet vormen van het recreatieve fietspad dat langs het restaurant voert en in verbinding komt te staan met de fietspaden over de voormalige vliegbasis. Dat het nog niet is gerealiseerd komt omdat vergeten was de grond ervoor te kopen.

Volgens een woordvoerster is dat echter inmiddels goedgemaakt, waardoor binnenkort met de aanleg kan worden begonnen. De provincie hoopt dat het pad in het najaar zal zijn afgerond.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frank Timmers

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.