Enschede

Gemeente Enschede trekt geld uit voor Twentse Landdag

De Twentse Landdag ontvangt een bedrag van 10.000 euro aan subsidie van de gemeente Enschede. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten.

395841 download 51
Het subsidiebedrag gaat naar organisator Stawei. De Twentse Landdag heeft één keer in de drie jaar plaats in het Ledeboerpark en Landgoed 't Wageler in de stad. Tijdens het evenement presenteren bedrijven en organisaties van het platteland zich aan de inwoners van Enschede.

Energiek
De laatste editie van de Twentse Landdag was op 23 september 2018. Het thema van het evenement was âenergiek plattelandâ.

Vrijwilligers
Door het verstrekken van de gemeentelijke bijdrage ondersteunt de gemeente de werkzaamheden van Stawel dat met hulp van vele vrijwilligers dit evenement tot stand heeft gebracht. Met dat evenement wordt meer begrip tussen stedeling en plattelandsbevolking gecreëerd en wordt tevens een bijdrage geleverd aan het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen op het vlak van energie, circulaire economie en biodiversiteit.

De gemeente meldt over de subsidie dat mede voor de toekenning is gekozen, omdat het alternatief - geen subsidie - mogelijk tot negatieve publiciteit en juridische procedures kan leiden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.