Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede

Fietsfestijn in binnenstad van Enschede

Enschede wil Fietsstad 2020 worden. Niet voor niets kunnen bezoekers van de Enschedese binnenstad aanstaande zaterdag tijdens het Fietsfestijn ontdekken wat de voordelen van fietsen in de stad zijn.

433460 fietsstad 1
De derde editie van het event op de Oude Markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan verschillende activiteiten als 'Op de Kop-fiets' en een 'Tour de France-challenge'. Voor kinderen is er een opblaas-fietsbaan.

Tevens staan er stands van Enschedese fietsenmakers, Routenetwerken Twente, de Fietsersbond en Nieuw Wonen Twente. Transport en Logistiek Nederland (TNL) is erbij met een demo-truck over fietsveiligheid. Een goede 'fietsendief' laat zien hoe fietsers kunnen zorgen dat hun tweewieler niet gestolen wordt.

Fietsende Schoolkind
Om 13.00 reikt wethouder Jurgen van Houdt de prijs van het Fietsende Schoolkind uit. De Enschedese school die in de afgelopen tijd de meeste Fietsbeloftes van ouders verzamelde, ontvangt een Schoolpleinpakket.

Stemmen op Fietsstad 2020 kan nog tot en met eind oktober via de enquête op de site fietsstad.nl. Voor meer informatie over Enschede Fietsstad bezoek de site enschedefietsstad.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen