Enschede

Eerste deel van groenere Oldenzaalsestraat Enschede is klaar

Het eerste deel van de Oldenzaalsestraat in Enschede is weer open. Vanaf vandaag zijn de Kortelandstraat, Kalandergang en De Klomp weer volledig bereikbaar.

427088 924345
De Oldenzaalsestraat is maanden afgesloten geweest. In januari werd de weg opgebroken. Er zijn nieuwe stoepen, parkeervakken en inritten aangelegd en kabels en leidingen zijn verlegd. De belangrijkste klus was het aanleggen van de waterberging. Aan de zijkanten van de straat zijn wadi's gekomen, groene waterreservoirs die een overschot aan regen kunnen opvangen.

Frissere aanblikDe wadi's zorgen voor een frissere en groener aanblik. De eerste planten staan erin en in het najaar worden meer bomen, struiken en bloemen geplant. Ondergronds ligt bovendien een immense waterberging en de 'warmtebaan' is doorgetrokken. Met de aanleg van de ondergrondse en bovengrondse waterberging wordt een einde gemaakt aan wateroverlast in een groot deel van de binnenstad van Enschede.

Werk grotendeels stilTijdens de bouwvak, van vandaag tot en met 19 augustus, ligt het werk grotendeels stil. Vanaf 20 augustus gaat het werk verder en wordt de kruising Oldenzaalsestraat, Wilhelminastraat en Hoge Bothofstraat afgesloten. Voor fietsers en voetgangers wordt een oversteek gemaakt. De Heurne blijft vanaf de spoorzijde bereikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen