Enschede

Brillenmerk Ace & Tate opent zaak in Enschede

Het razendpopulaire Nederlandse brillenmerk Ace & Tate opent dit voorjaar een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede. De winkel staat bekend om de hippe monturen voor betaalbare prijzen.

447526 898779
Het razendpopulaire Nederlandse brillenmerk Ace & Tate opent dit voorjaar een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede. De winkel staat bekend om de hippe monturen voor betaalbare prijzen.

Redactie | Tubantia

De Enschedese vestiging is de zestiende vestiging in Nederland, de eerste in Twente. Het concept werd in 2013 gelanceerd door Amsterdammer Mark de Lange, destijds begin 30. Hij kocht in New York een mooi maar duur brillenmontuur, vertelde hij eerder in een interview in Het Parool.

âThuis in Nederland moesten er nog glazen in, wat ingewikkeld was en vooral prijzig. En dat voor een stukje plastic met coating. Toen dacht ik: eigenlijk is het jammer dat je het meest in-your-face accessoire weinig kunt verversen omdat het zo duur is. Dat moest anders kunnen. Daarom verkoop ik met Ace & Tate mooie, kwalitatief goede brillen - online en voor een schappelijke prijs."

Explosieve groeiHet bedrijf begon aan de keukentafel en online en in 2015 opende Ace & Tate, genoemd naar acetaat, het materiaal waar de brillen van gemaakt worden, in 2015 de eerste fysieke winkel in Amsterdam. Inmiddels heeft het bedrijf winkels in België, Denemarken en Duitsland, waar Ace & Tate in een paar maanden tijd groter is geworden dan in Nederland.

Ondanks de explosieve groei heeft het brillenmerk niets aan het concept veranderd: een bril als mode-accessoire voor een all-in basisprijs van 98 euro. Daarmee ontpopte Ace & Tate zich als prijsvechter met een eigen collectie die wisselt per seizoen, zonder dat het aan leeftijdskortingen of 'tweede plus derde bril gratis' doet.

Ze vermijden grootschalige marketingcampagnes en bereiken jong publiek via sociale media. En net als bij online kledinggiganten kunnen klanten gratis verschillende monturen bestellen, passen en terugsturen.

Geen licentiekostenDat de prijs betaalbaar is gebleven, kan doordat Ace & Tate alle 'tussenpersonen' uit de keten heeft geschrapt. âWij betalen niemand licentiekosten, ontwerpen de brillen op kantoor in Amsterdam en laten ze in Italië en China maken", alsdus de oprichter. âHet meest fundamentele dat we gedaan hebben op de brillenmarkt, is dat we van de bril als medisch instrument een mode-accessoire hebben gemaakt. Voor de meeste brildragers kan dat. Met heel lastige ogen vertegenwoordigt het product een andere waarde, dan is het geen accessoire maar een eerste levensbehoefte. Ik kan me voorstellen dat je dan je bril niet zoals bij Ace & Tate online wilt aanschaffen, maar bij een man in een witte jas.â

Het filiaal in Enschede is de eerste winkel in Twente. Het is nog niet duidelijk in welk pand aan de Haverstraatpassage de winkel opent, ook een openingsdatum is nog niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.