Enschede

AUDIO Bewoners Stadsveld zijn bijna af van bus op 'hun' fietsstraat

De buslijn naar de wijk Stadsveld zal de komende drie maanden nog over de fietsstraat Zweringweg en de B.W. ter Kuilestraat rijden. Maar in oktober worden de noodzakelijke maatregelen voor de alternatieve route uitgevoerd.

355295 824560 1
Dat betekent dat buslijn 5 dit najaar nog wordt verplaatst naar de Nicolaas Maesstraat, Jan van Goyenstraat en Wethouder Nijhuisstraat. Het college van B en W heeft deze week besloten om 117.000 euro uit te trekken voor de aanpassingen op de alternatieve busroute.

Handtekeningenactie
Daarmee komt voor bewoners aan de Zweringweg en de B.W. ter Kuilestraat een oplossing in zicht. De omwonenden zamelden eerder dit jaar driehonderd handtekeningen in tegen de komst van een bus in hun straat.

De Zweringweg is een fietsstraat en de smalle B.W. ter Kuilestraat wordt ook veel gebruikt door schoolgaande kinderen. De buurt maakte zich zorgen om onveilige verkeerssituaties.

WerkzaamhedenAanvankelijk ging de verplaatsing van de buslijn niet door, omdat de gemeente niet genoeg geld had voor de gewenste aanpassingen. Het maatregelenpakket is aangescherpt en opnieuw voorgelegd aan bewoners en ondernemers aan de Nicolaas Maesstraat, Jan van Goyenstraat en Weth. Nijhuisstraat. Die zijn vorige week akkoord gegaan. Er kan in oktober worden begonnen met de werkzaamheden. Die behelzen het aanpassen van parkeervakken, verplaatsing van een bushalte, een extra laad- en losplek in de Jan van Goyenstraat en het aanpassen van een verkeersdrempel.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Frans Nikkels

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.