Ik teken voor 80! - Hengelo

Liefde doet Vincent ten Voorde overstappen van SPD Ochtrup naar PvdA Hengelo

De lijsttrekker voor de PvdA Hengelo bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is geen verrassing. Marie-José Luttikholt trekt net als in 2018 de kar. De nummer 2 is wel een opvallende. Vincent ten Voorde is nu nog fractievoorzitter van de SPD in het Duitse Ochtrup, vanaf 1 december wil hij Hengelo een beetje roder kleuren. Bij 1Twente Vandaag gaf Ten Voorde vrijdag 29 oktober een toelichting op deze grensoverschrijdende stap.

Rood nest

"Ik kom uit een rood nest. Ben geboren en getogen in Enschede, in die tijd nog een echt PvdA-bolwerk. Ik weet niet beter of mijn ouders stemden Partij van de Arbeid. Ik werd tijdens mijn studie aan Saxion lid van de PvdA en werd later ook actief voor de partij. Na mijn studie ben ik in Duitsland verzeild geraakt en raakte ik de partij een beetje uit het oog."

Ochtrup

Ten Voorde werkte er jaren voor de Agentür für Arbeit, vergelijkbaar met het Nederlandse UWV. In zijn woonplaats Ochtrup werd hij ook al snel actief voor de SPD, het Duitse equivalent van de PvdA. Eerst als voorzitter van de plaatselijke afdeling, later als fractievoorzitter: "De SPD maakte op landelijk niveau lastige jaren door, maar in Ochtrup zijn we altijd groot gebleven. Ook nu nog zijn we de tweede partij in de raad. We hebben 9 van de 34 zetels en ook onze burgemeester is een SPD'er."

icon_main_quote_red_glyph

"De SPD maakte op landelijk niveau lastige jaren door, maar in Ochtrup zijn we altijd groot gebleven. Ook nu nog zijn we de tweede partij in de raad."

Vincent ten Voorde, kandidaat-raadslid PvdA Hengelo

Partner met Hengelose roots

Dat hij nu vertrekt uit Ochtrup heeft te maken met z'n partner, die Hengelose roots heeft en graag terug wil naar de metaalstad. Ten Voorde: "Ik heb inmiddels een baan gevonden bij de gemeente Coevorden. Dat is maar drie kwartier rijden van Hengelo en dan werk ik ook nog eens grote delen van de week thuis."

Campagne voeren

Vanaf eind november zal dat 'thuis' Hengelo zijn. En dan zal hij ook veelvuldig op straat en in de wijken te vinden zijn. Hij moet als nieuwbakken Hengeloër immers campagne voeren: "Dat vind ik erg leuk om te doen. Dan hoor je wat de mensen bezighoudt. Daar gaat het in de gemeentepolitiek om. Haal de dingen die leven op bij de mensen en doe daar iets mee."

Leegstand

Een van de belangrijkste zaken waar Ten Voorde mee aan de slag wil, mocht hij gekozen worden is de leegstand in de binnenstad. Maar voor hij gekozen kan worden, moeten de leden van de PvdA Hengelo eerst instemmen met de concept-kandidatenlijst. Dat gebeurt op 11 november aanstaande.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.