Enschede

Solar Team Twente wint Solar Challenge Morocco: ‘Hier hebben we jarenlang naar toegewerkt'

Solar Team Twente heeft de Solar Challenge Morocco gewonnen. Het team van Saxion en Universiteit Twente begon vandaag als leider aan de slotetappe en wist die positie vast te houden. ‘Dit is waar we jarenlang naar toe hebben gewerkt.’

Solar Team Twente wint Solar Challenge Morocco Jerome Wassenaar
Solar Team Twente viert feest na de winst in Marokko © Jerome Wassenaar

De rit van vandaag ging van Zagora naar Agadir, een tocht van 456 kilometer. Kort na vijven plaatste Solar Team Twente een enthousiaste tweet dat de missie was geslaagd. De Solar Challenge Morocco is gewonnen.

‘Dit is fantastisch’, laat teamlid Gearte Nynke Noteboom een paar minuten na afloop van de race weten bij utoday weten. ‘Hier hebben we jarenlang naar toe gewerkt. Iedereen gaat uit zijn dak, en dat geldt ook voor alle oud-teamleden thuis.’ Het was vandaag nog spannend door de tweestrijd met het Belgische team. ‘Maar we wisten onze focus en voorsprong ruimschoots te behouden.’

Solar Team Twente wint Solar Challenge Morocco 2 Jerome Wassenaar
Solar Team Twente met hun auto RED Horizon © Jerome Wassenaar

Ingehaald

Bij de start van de laatste etappe in Zagora had Solar Team Twente een comfortabele voorsprong van bijna vijftig minuten op de Belgische concurrent Agoria Solar Team. De Belgen wisten het Twentse team in de laatste etappe in te halen, maar het tijdverlies bleef beperkt waardoor Solar Team Twente de leiding behield in het algemeen klassement. Agoria werd tweede in het algemeen klassement en het Vattenfall Solar Team uit Delft derde.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.