Enschede

Gebiedsverboden opgelegd voor wijk in Enschede vanwege 'ernstige verstoring van de openbare orde'

Vanwege 'ernstige verstoring van de openbare orde' heeft waarnemend burgemeester Bovens van Enschede drie personen een gebiedsverbod opgelegd voor een deel van de Velve-Lindenhof. Dat meldt RTV Oost. Bezoekers van het wijkcentrum in dat deel van de wijk zijn regelmatig lastiggevallen. Ook werd er vuurwerk afgestoken en zijn auto's en gebouwen met eieren bekogeld.

Theo Bovens Rtv Oost
© RTV Oost

Ondanks een aantal aanhoudingen door de politie en gesprekken met betrokkenen hield de overlast aan. Niet alleen wijkbewoners voelden zich niet veilig. Ook bezoekers, werknemers en vrijwilligers van het wijkcentrum gaven aan zich niet prettig te voelen.

Drie maanden

Voor de burgemeester reden om drie personen voor een voor een periode van drie maanden een gebiedsverbod op te leggen voor het deel van de wijk Velve-Lindenhof waar het wijkcentrum Lumen staat. De maatregel gaat vandaag in en duurt tot 26 januari volgend jaar.

Het blijft niet alleen bij het invoeren van gebiedsverboden. Er worden meer maatregelen genomen om de rust in de wijk terug te laten keren. Op enkele plaatsen wordt de straatverlichting aangepast of uitgebreid en het toezicht wordt opgevoerd.

Naar aanleiding van gesprekken die de afgelopen maanden zijn gevoerd met jongeren wordt bekeken of zijn een eigen ontmoetingsplek kunnen krijgen.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.