1Twente

Nederpop-band WIES te gast in eerste aflevering van de 1Twente Sessies

De Amsterdamse band WIES, die onder andere bekend is van het nummer 'Soms is het te laat', was vrijdag 29 oktober de allereerste gast in het 1Twente-programma 'De 1Twente Sessies'. In dit nieuwe programma komen beroemde acts kleine en intieme concerten houden in Studio Balengebouw. In deze aflevering werden de bandleden van de Nederpop-band WIES aan de tand gevoeld door 1Twente-presentator Henk ketting. Want wie zijn de mensen achter WIES?

Wie is Wies?

De indie-popband WIES bestaat uit Jeanne, Jasper en Tobias. Ze kennen elkaar van het Conservatorium Amsterdam. Het begon allemaal als een try-out, maar dat beviel zo goed dat vanaf de zomer van 2018 WIES werd geboren.

Ondanks dat de band nog niet lang bestaat, spelen ze in zalen als de Melkweg, Paradiso, Metropool én wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018 en de grote prijs van Nederland 2019. De muziek die ze maken is een mix tussen rock en elektronische pop met Nederlandstalige teksten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.