Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Zeven uittips voor dit natte en koude weekend

394408 788325

Het is weer weekend en we hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet. Dit keer zeven tips voor voor dit koude en ook natte weekend. We wensen je een fjn weekend!

1. Nationaal Theaterweekend
Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede doet dit weekend mee aan het Nationaal Theaterweekend. Voor 10 euro kun je naar voorstellingen van toneel, muziek, dans en cabaret. Je kunt ook meedoen met workshops en rondleidingen. Daarnaast kun je bij Concordia op zaterdag een kijkje achter de schermen nemen. Bekijk de zolder, de kleedkamers en kijk achter de coulissen.
2. Twentse Vlooienmarkt
Oude singles, een zeldzame koekoeksklok, of oud speelgoed, het is dit weekend allemaal te vinden bij de Twentse Vlooienmarkt in Expo Twente. Wat je ook zoekt, de kans is groot dat je het in een van de vele kraampjes vindt. Een kaartje kost 5 euro, 65 plussers betalen 2,50 euro. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
3. Vossenjacht
Zaterdag is er bij het 't Bölke weer een gaaf feest. Er wordt muziek van nu gedraaid, maar ook uit de 90 s en de 00 s. De minimumleeftijd is 18 jaar. Kaarten worden aan de deur vanaf 23.00 uur voor 10 euro verkocht.

4. MSO winterconcert
Musica Silvestra Orkest (MSO) is het studentensymfonieorkest van Enschede. Het orkest speelt zaterdag een romantisch programma met de Derde Symfonie van Ludwig van Beethoven en een vioolconcert van Robert Schumann. Dirigent Peter Bogaert zal zelf ook meespelen op viool. Het concert begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 10 euro, met een Union Card 5 euro.

5. Expositie de naakte waarheid
Wie zijn wij en hoe zijn we in zes eeuwen tijd zo geworden? Dat zijn de grote vragen achter de tentoonstelling De Naakte Waarheid, met meer dan 100 topwerken uit 600 jaar schilderen, beeldhouwen, fotograferen, tekenen en filmen. De expositie is vanaf zaterdag te zien in het Rijksmuseum Twenthe.
6. Film Vals met cast
Je kunt zondag bij Kinepolis Enschede niet alleen de film Vals zien, maar ook de cast van de film ontmoeten. Vals is de verfilming van het 'beste jeugdboek van 2012' (De Jonge Jury). Je kunt de cast vragen stellen en met ze op de foto. Je kunt ook het boek Vals laten signeren door de schrijver. De film start om 13.00 uur. De meet en greet met de cast begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een kaartje voor deze filmmiddag kost 10,90 euro.

7. Opening Inktspot
Elk jaar brengt de rondreizende expositie Inktspot Nederlands bekendste politiek tekenaars voor het voetlicht. Vanaf zaterdag is de expo weer te zien bij Concordia in Enschede. Nederlandse cartoonisten geven in kranten en online media hun visie op de heersende internationale politiek. Deze expositie laat de 100 beste en meest opmerkelijke cartoons van het afgelopen jaar zien. De opening is om 15.00 uur en toegang is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.