Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Noa is eerste voorleesheld van Enschede

395950 896405

Maar liefst dertig basisschoolleerlingen hebben zich aangemeld voor de 26ste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. Donderdagmiddag kwamen alvast negen kampioenen bij elkaar voor de eerste lokale ronde in het Bieblab van de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat.

De juiste toon op het goede tempo. Voorlezen voor een echte jury, dat is natuurlijk reuze spannend. De eerste die deze middag mag voorlezen is Joost Wijnheijmer van basisschool De Wielerbaan. Hij heeft voor een fragment gekozen uit De eilandenruzie van Jozua Douglas. Al snel gaat het over de Costa Banana, de Paradijseilanden en een bestuurbare robotspin.

Goochelaar Jan
De presentatie van de eerste voorleesronde is deze middag in handen van Goochelaar Jan. Hij vertelt de leerlingen en hun familie en vrienden dat de winnaar doorgaat naar de regionale ronde. Daarna volgt een provinciale ronde is en een finale in Amstelveen.

Joost Wijnheijmer is klaar met voorlezen. Goochelaar Jan bekent dat hij het boek kent. Ik heb het voorgelezen aan mijn zoontje en ik vond het heel lastig.

Grote voorleesstoel

Maaike Levers van basisschool Het Stadsveld mag als tweede in de grote voorleesstoel plaatsnemen. Zij leest enthousiast voor uit Harry Potter en De Steen der Wijzen van J.K. Rowling. Poepoepoepoe zeg , zegt Jan. Hij steunt de leerlingen.

Traktatie
De nummer drie in de volgorde van optreden is Siemel Malki van CBS Mecklenburg. Zij brengt een stuk uit Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk. En zo komen er nog zes voorlezers naar voren om het publiek te trakteren op mooie verhalen. Julian Closa van de BS Schateiland is de laatste met Het Griezelcircus van B.J.W. ten Cate. Ik vind het een heel leuk boek , zegt Julian, die zelfs de schrijver van het boek heeft meegenomen. Bob-Jan zit in de zaal.

Bloemen
Maar of het helpt te winnen? Nee dus, zo blijkt als de jury klaar is met de beraadslagingen. Noa Yousef van BS De Jonge Helden wint de eerste lokale ronde. Haar versie van De Heksen van Roald Dahl is goed voor de bloemen, een oorkonde én een plek in de regionale ronde. Die wordt op 9 maart gehouden, ook in de Enschedese bieb.

De volgende Enschedese lokale voorleesronde is op maandag 11 februari.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.